3D Cadworks


Veilingstraat 7 2320 Hoogstraten
03 295 47 33 Klik om te bellen

Technisch & creatief out of the box thinking
Industrieel design and engineering
Product design

Over 3D Cadworks

3D Cadworks is een engineering- en designbureau met jarenlange ervaring in de mechanische wereld. We werken voor klanten uit uiteenlopende sectoren: van chemie en nucleaire technologie tot traditionele machinebouw en heavy lifting. Door continu te investeren in trainingen en nieuwe technologieën is 3D Cadworks kunnen uitgroeien tot een gevestigde waarde binnen ons vakgebied. We staan uit een sterk en gevarieerd team van onder meer junior en senior engineers, product designers en draftsmen.

In 2022 werd 3D Cadworks opgedeeld in 5 entiteiten om onze klanten nog beter en gerichter te kunnen bedienen.

  • CADEN ontwikkelt innovatieve mechanische oplossingen om de uitdagingen van onze klanten op te lossen. We ontwikkelen innovatieve, mechanische oplossingen van concept tot productie met behulp van 3D CAD als antwoord op diverse uitdagingen in een brede industriële context. Zo ontwerpen we machines of hijstools of voeren we sterkteberekeningen uit.
  • CAPTIS is gespecialiseerd in Technical Documentation in de breedste zin van het woord. We verzorgen uw CE-certificeringen en andere technische documentatie, maar ook interactieve handleidingen, montageinstructies, virtuele trainingen of productdemonstraties. Dit kan zowel op papier, digitaal als in Virtual (VR) of Augmented (AR) Reality.
  • YUCON biedt op maat gemaakte productconfiguratoren aan om repetitieve taken in het ontwerpproces te automatiseren en eenvoudig CTO- (Configure to order) of CPQ- (Configure Price-Quote) tools te bouwen. Via een eenvoudige interface kan elke medewerker klant-specifieke parameters invoeren, waarna de software automatisch een 3D-model, offertes, werkplaatstekeningen, productiebestanden en meer genereert. Naast enkele standaardconfiguratoren bieden we ook volledig maatwerk voor de meest diverse producten.
  • TEPRO is de productietak waar alle techniek realiteit wordt. Onze innovaties worden ook daadwerkelijk geproduceerd en op de markt gebracht. Dit zijn zowel éénmalige custommade producten voor specifieke klanten als ontwerpen onder eigen naam die aan een breder publiek worden aangeboden.
  • ACADEMY is ons opleidingscentrum SolidWorks. Hiermee delen we onze ervaring in SolidWorks en de praktische toepassing hiervan binnen engineering. We bieden zowel een basistraining voor mensen zonder ervaring aan als een vervolgtraining voor CAD-professionals met al enige 3D ervaring. Onze studenten worden zo optimaal voorbereid om de nieuwe vaardigheden in hun bedrijf en werkgebied toe te passen.

Foto's

Technische documentatie

Diensten

3D Scanning
3D visualisatie
Cad
Digitaliseren
Staalbouwkundige berekeningen
Technische tekeningen
Werktuigbouwkundig tekenwerk

Artikelen

Certificering - opmaken van CE dossiers - technische handleidingen

Geschoolde technici en leken begrijpen elkaar met 3D-illustraties en -animaties. Technische bagage hoeft niet. 3D Cadworks hergebruikt bestaande CAD-modellen voor gebruikshandleidingen en technische documentatie....

Onze locatie

Logo 3D Cadworks

3D Cadworks

3D Cadworks


Veilingstraat 7 2320 Hoogstraten
03 295 47 33 Klik om te bellen